niedziela, 26 kwietnia 2020

KREM SZPARAGOWY Z GRZANKAMI

Zaczął się sezon na szparagi, a że trwa bardzo krótko, należy go w pełni wykorzystać 😊 Należy również docenić jego wartości odżywcze, delikatny smak i jego niskokaloryczność, dlatego bez wyrzutów sumienia możemy jeść, ile
chcemy ❤️



U mnie dziś szparagi w odsłonie kremu z grzankami. Podaję Wam szybki przepis, takze śmiało próbujcie ❤️

Składniki :


▪️2 pęczki szparagów
▪️Koperek
▪️Śmietana 30% lub napój roślinny 300 ml
▪️Sól i pieprz
▪️ Masło 3 łyżki
▪️ 1 kostka rosołku ( np. firmy @ekowital 👍

Wykonanie :

1.Wstawiamy 700ml wody, dodajemy pół łyżeczki soli morskiej, pieprzu, 1 kostkę rosołku, 3 łyżki masła, gotujemy.
2. Pęczek szparagów dokładnie  obieramy, odkrajamy drewniane końcówki i kroimy na kawałki.
3. Na rozgrzanej patelni podsmażamy kawałki czosnku, cebuli oraz szparagi i dodajemy do bulionu i gotujemy ok 25min.
4. Następnie całość blendujemy na gładki krem i wlewamy spowrotem do garnka, dodając śmietanę 30%, pokrojony koperek. Doprawiamy do smaku! Podajemy z grzankami.

Życzę smacznego

Wasza Martuś!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Fit Freak! , Blogger