Nieodłącznym elementem, jeśli chodzi o gotowanie, jest MARYNOWANIE MIĘS I RYB! Zawsze przed obróbka termiczną doprawiam i chowam w lodówce na minimum 15 min, aby mięso czy rybka były aromatyczne i soczyste!
1. MARYNOWANIE MIĘS - zawsze marynuje w ziołach, oczywiście nie we wszystkich, wybieram różnie, takie jak: MAJERANEK, PIEPRZ ZIOŁOWY, OREGANO, ZIOŁA PROWANSALSKIE, BAZYLIA, TYMIANEK, PAPRYKA WĘDZONA, CZOSNEK ŚWIEŻY, CEBULA, OLIWKA Z OLIWEK.
2. MARYNOWANIE RYB - MAJERANEK, OREGANO, PIERZ ZIOŁOWY, SOK Z CYTRYNY, CEBULA, CZOSNEK ŚWIEŻY.
I to są moje podstawy w kuchni, jeśli chodzi o przyprawy, nic wymyślnego, wszystko co stosujemy na co dzień. Jeśli chodzi o SÓL, tylko MORSKA, sól himalajska pozbawiona jest jodu, a jod jest nam bardzo potrzebny,chociażby w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy.
Wasza Martuś!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz