wtorek, 28 maja 2019

MARYNOWANIE MIĘS I RYB

Nieodłącznym elementem, jeśli chodzi o gotowanie, jest MARYNOWANIE MIĘS I RYB! Zawsze przed obróbka termiczną doprawiam i chowam w lodówce na minimum 15 min, aby mięso czy rybka były aromatyczne i soczyste!



1. MARYNOWANIE MIĘS - zawsze marynuje w ziołach, oczywiście nie we wszystkich, wybieram różnie, takie jak: MAJERANEK, PIEPRZ ZIOŁOWY, OREGANO, ZIOŁA PROWANSALSKIE, BAZYLIA, TYMIANEK, PAPRYKA WĘDZONA, CZOSNEK ŚWIEŻY, CEBULA, OLIWKA Z OLIWEK.



2. MARYNOWANIE RYB - MAJERANEK, OREGANO, PIERZ ZIOŁOWY, SOK Z CYTRYNY, CEBULA, CZOSNEK ŚWIEŻY.


 I to są moje podstawy w kuchni, jeśli chodzi o przyprawy, nic wymyślnego, wszystko co stosujemy na co dzień. Jeśli chodzi o SÓL, tylko MORSKA, sól himalajska pozbawiona jest jodu, a jod jest nam bardzo potrzebny,chociażby w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy.

Wasza Martuś!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Fit Freak! , Blogger