Witajcie! 馃檪
Dzi艣 wpad艂am Ci臋 rozgrza膰 przepisem na tre艣ciwy i energetyczny kremik z dyni z dodatkiem papryki, idealna na ten jesienny czas, aby od 艣rodka dopieszcza膰 nasze cia艂ko i dba膰 aby nie chorowa艂o❤️☺
A czego nam dok艂adnie potrzeba? Sp贸jrz na list臋, zapisz i koniecznie spr贸buj! 馃檪❤️馃檶
Sk艂adniki :
馃敼 Dynia hakkaido ok 300g
馃敼 Papryka 1 szt
馃敼 Marchew 1 szt
馃敼 Cebula ma艂a 1szt
馃敼 Soczewica czerwona 100g
馃敼 Przyprawy : s贸l, pieprz, majeranek, Kurkuma, pieprz cayenne, Imbir.
馃敼 Olej rzepakowy
馃敼Mleczko kokosowe, lub 艣mietanka do zup
馃敼 Pestki dyni i grzanki, na wierzch do dekoracji.
Wykonanie:
馃敼Na palnik wstawiamy garnek z wod膮 1.5l i zagotowujemy, w tym czasie馃憞
馃敼 Wszystkie warzywa myjemy, kroimy w kostk臋. Na rozgrzanej patelni wrzucamy i podsma偶amy cebule, dynie, marchew i papryke. Przyprawiamy sol膮, majerankiem, pieprz cayenne, kurkuma.
馃敼 Po podsma偶eniu wrzucamy do g贸ruj膮cej si臋 wody i gotujemy na 艣rednim ogniu ok 1h.
馃敼 W tym czasie gotujemy soczewice w 200ml wody.
馃敼 Jak warzywa zmi臋kn膮, zupa wystygnie, wszystko zblendowa膰, 艂膮cznie z soczewic膮. Przela膰 do garnka i doda膰 mleczka kokosowego i doprawi膰 sol膮, kurkum膮, pieprzem i Imbir 1 p艂aska 艂y偶eczka.
馃敼 Podawa膰 z pestkami dyni i grzankami.
呕ycz臋 Smacznego ❤️
M.
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz